“Yüzyıllık Yalnızlık”ın yönetmeni yarın prömiyeri yapılacak uyarlamanın en iyisini bekliyor

PiKe

Member
O Arjantinli yönetmen Alex García LópezNetflix dizisinin yönetmenlerinden biri Yüz yıllık yalnızlıkprojeyi kabul ettikten sonra soruyu sormaya geldiğini söyledi. büyük zorluk Kitabın sunduğu zorluklar nedeniyle bu önümüzde duruyor.

“Bana teklif ettiklerinde hemen 'evet' dedim. Ama telefonu kapattığımda, Kendi kendime 'bir dakika, kendimi neye bulaştırdım' dedim. Kıtamızdaki en sevilen kitabı mı yok edeceğim?” diye hatırladı film yapımcısı.

Netflix Kolombiya tarafından sağlanan, Albay Aureliano Buendía'yı temsil eden Kolombiyalı aktör Claudio Cataño'yu yetişkin olarak gösteren tarihsiz fotoğraf. EFE/ Netflix Kolombiya

Netflix, uzun zamandır beklenen ve her biri sekiz bölümden oluşan iki kısma ayrılacak olan dizinin ilk bölümünü Brüksel'deki konuklara sundu. İlk sekiz teslimat 11 Aralık'ta gerçekleşecek.

Bu yüzden, “İçgüdülerimi takip etmem gerektiğini gördüm. García López iddialı seriyi sunduktan sonra şöyle konuştu: “İnsanın her zaman kitabı vardır, ama iyisiyle kötüsüyle bu her zaman benim yorumum, benim vizyonum olacaktır.”

Serinin ilk bölümü José Arcadio Buendía ile Úrsula Iguarán'ın evlenmesiyle başlarefsanevi temeli kapsar Macondove çiftin daha sonra efsanevi Albay Aureliano Buendia olacak olan ikinci oğlu Aureliano'nun doğumuyla sona erer.

“Kitap yalnızca son derece Kolombiyalı değil, aynı zamanda Burası çok Karayip. “Bu kültürü yakalamam gerektiğini fark ettim” dedi.

Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan Yüzyıllık Yalnızlık dizisinin çekimleri. Fotoğraf: Netflix'in izniyle Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan Yüzyıllık Yalnızlık dizisinin çekimleri. Fotoğraf: Netflix'in izniyle.
Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan Yüzyıllık Yalnızlık dizisinin çekimleri. Fotoğraf: Netflix'in izniyle Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan Yüzyıllık Yalnızlık dizisinin çekimleri. Fotoğraf: Netflix'in izniyle.

Muazzam bir meydan okuma

Kolombiyalı Gabriel García Márquez'in 1967'de yayınlanan kitabı, İspanyol dili edebiyatının başyapıtlarından biridir.ve film versiyonu muazzam bir meydan okuma olarak görüldü.

Netflix romanın haklarını 2019'da satın aldı ve Platformun García López ile iletişime geçmesi salgının ortasındaydı Macondo'nun destanını beyaz perdeye taşıma mücadelesi için.

García López, serinin genel havasını yakalayınca şunları söyledi: ekranda gerçeküstü görüntüler sunmanın zorluğuPrudencio Aguilar'ın yinelenen hayaleti ya da Güzel Remedios'un cennete yükselişi gibi.

Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan Yüzyıllık Yalnızlık dizisinin çekimleri. Fotoğraf: Netflix'in izniyle.
Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan Yüzyıllık Yalnızlık dizisinin çekimleri. Fotoğraf: Netflix'in izniyle.

Pragmatik sinemayı her zaman sevdimGördüğünüz ve hissettiğiniz, ancak özel efektlerin yardımcı olduğu açıkça görülüyor. García López, “60'ların ya da 70'lerin filmlerinden bir ses almak istedik ama efektler bize biraz yardımcı oldu” dedi.

Bu durumuda kartal hayaletr, bunu basitçe “üzüntü ve melankolik bir yüzle” göstermeyi tercih etti, çünkü arkadaşlarını ve hayatını özlüyor“diye belirtti.

Film yapımcısı hikayedeki kadın karakterleri vurguladım. “Tüm kadınlar, inanılmaz derecede güçlü bir role sahip olmaları bakımından güçlüdür. Bence bu, García Márquez'in dahilerinden biri.”

Ancak şu yorumu yaptı çok sayıda karakter trajik kaderlere sahip oluyor. “Bir gün García Márquez'e neden birçok karakterinin trajediyle sonuçlandığını sordular ve o da 'çünkü sevmeyi bilmiyorlar' diye yanıtladı” diye anımsıyor.

En iddialı girişim

Üretim hiçbir çabadan kaçınmadı Yüzyıllık Yalnızlık dizisi için Netflix, her ne kadar değerlere dair verileri kilit altında tutsa da girişim, platformun Latin Amerika için en iddialı girişimi.

Kitap lokomotif gibidir, durdurulamazhatta bazen komik bile olabiliyor. Bazen bu bir Yunan trajedisi, bazen de pek çok absürdlükle birlikte İncil'den kalma bir trajedi” dedi film yapımcısı.

Dizide yer alan tüm kostümler ve tüm objeler özel yapım olup, Kolombiyalı zanaatkarlar tarafından üretildi platform bildirdi.

Belirtilen Netflix kaynakları Sekizin ikinci kısmı gelecek yıla kadar mevcut olmayacak.

Yayın platformunun 2000 yılında yaklaşık 300.000 kullanıcısı vardı, ancak şu anda bu toplamın yaklaşık 137 milyon.