Kitap Müzesi yazarın hayatını altı sezonda anlatıyor

PiKe

Member
İlk baskısının bir kopyası Pichy-kör (orijinal yazılışı buydu), Bazuka sakızı ambalajlı bir panel, notlar ve çizimler içeren el yazmaları, kitapların kapakları N ve notları Porteñobir yüzme havuzunu temsil eden bir oda, odak grup oturumlarının video parçaları, Tierra Baldía'nın editörlüğünü yaptığı Oscar Steimberg'in şiir kitabı, denizci gibi giyinmiş bir çocuğun fotoğrafları, mektuplar, kahve içmeye hazırlanırken hareketli görüntüler . Örnek Fogwill: punk oğlanHoracio González Kitap ve Dil Müzesi'ndeki (Avenida Las Heras 255, CABA), bunları ve diğer birçok unsuru bir araya getiriyor; 2010 yılında ölen yazarın yoğun ve çeşitli yaşamını yeniden kurgulamak.

“Sergiyi yapma fikri Fogwill Arşivi'nin Haziran 2022'de Milli Kütüphane'ye girişi üzerineÇocukları Vera, Andrés, Francisco ve Pilar'ın bağışı olan ve yazarın son evinde birçok arşiv çalışması yapmış olan Verónica Rossi'nin daha önceki bir çalışmasıyla birlikte gelen bu eser. O dosya değerlendi ve kamuoyuna açıldı ve o materyali aldıktan sonra bir örnek yapma fikri aklıma geldi” diyor. Esteban BitesnikKitap ve Dil Müzesi'nin küratörü. MALBA Edebiyatı ise materyalin Kütüphaneye ulaşmadan önce korunmasında işbirliği yapmıştı.

Fogwill. Horacio González Kitap ve Dil Müzesi'ndeki punk çocuk. Fotoğraf: BNMM'nin izniyle.

altı mevsim

Örnek: altı istasyon halinde organize edildi: Birincisi bir tür havuzu temsil eden ve suya olan hayranlığımFogwill'in sahip olduğu yüzme ve tekneler; sonra devam et “Hayallerin büyük penceresi”diğer unsurların yanı sıra, rüyasını unutmamak için gece yarısı aldığı notların alındığı yer; Daha sonra buna ayrılmış kısım var. Pichiciego'lar ve buna devam ediyorlar kronolojik kesintiler: 70'ler ve 80'ler, 90'lar ve 2000'ler Önerilen rotanın sonu bir ekran Yazarın Buenos Aires'in La Boca semtinde yürürken ve bir kafenin önünde otururken görüldüğü yer. Ve onun yanında Fogwill'in bir cümlesi var: “Yazmak düşünmektir ve bu benim sloganımdır.”

Yazarın yazısından 1941'de Quilmes'te doğdu el yazmaları, mektuplar, notlar ortaya çıkıyor. Ama aynı zamanda kopyaları muazzam üretimi: gibi romanlar Rün Ve Artkino için bir senaryoşiirleri gerçeklik etkisi Ve Bütünün parçalarıhikayeleri punk kızı Ve gündüz kalırve toplanan rüya notları Hayallerin büyük penceresi Ve ölüm sonrası yayınlanmışişinin nabzını tutan işaretlerden sadece birkaçı. Öte yandan, Hikayeleri tamamlayın ve tam şiirHer ikisi de Alfaguara tarafından yayınlanan bu iki türdeki özetini temsil ediyor.

Fogwill. Horacio González Kitap ve Dil Müzesi'ndeki punk çocuk. Fotoğraf: BNMM'nin izniyle.

Ediciones Tierra Baldía'nın yaratılışı sergide yerini aldı. Bu mühür sayesinde Fogwill şiirlerini yayınladı ama aynı zamanda tanındı. Majesteleri vb.kaydeden Oscar Steinberg Avusturya-Macaristan, Néstor Perlongher ve Bölümlerdiğerlerinin yanı sıra Leonidas Lamborghini tarafından.

Oğullarından biri olan José şunları söylüyor: “Çok heyecan verici. Çok eklektik ve çok heterojen bir yaşamın birçok aşamasının çok net bir okuması.. Rüya defterini görmek çılgınlık, onunla yaşadım, uyanır, yarı uykulu olduğu için dağınık el yazısıyla yazardı.”

Kardeşlerinden bir diğeri, film yapımcısı Andrés Fogwill şöyle açıklıyor: “Arşiv arayışı başladığında, bir sergi yapma fikri ortaya çıktı. Belli bir güvensizliğim vardı ama öte yandan babam pek çok şey yapmıştı: edebiyat, pazarlama, tekneleri severdi ve bir örnek onlara alaka düzeyini vermenin bir yoluydu. “Sergi beni şaşırttı, Fogwill'i görüyorsunuz, onun farklı yönlerini görüyorsunuz.”

Fotoğraflar ve mektuplar

Fogwill'in fotoğrafları onların farklı aşamalarını gösteriyor: Bir yaşına giren bir bebek olarak, denizci kostümü giymiş bir çocuk olarak, annesiyle yürüyüşte. Ancak onu Hemingway tarzı sakallı, daktilo karşısında dalgın, yanında sigara izmaritleriyle dolu bir kül tablasıyla ya da yaşlı bir adam olarak kameraya delici bakışlarıyla, gözlüklü halde gösteren görüntüler de var. alnında. harfler arasında Juan José Saer'den yazışmalar var (Fog'un Guggenheim Bursu ile ödüllendirilmesini tavsiye eden yazı da dahil, bu da en sonunda 2004'te gerçekleşti), Diğerleri arasında Leonardo Favio ve Perlongher tarafından.

Yazarın hayatının önemli bir bölümünü adadığı reklam dünyası güçlü bir şekilde tasvir ediliyor.. Ünlü “Karşılaşmanın tadı” sloganının onun yaratımlarından biri olduğu anısına çikolata, mum, sigara ve hatta 1990 yılında özelleştirilen devlet telefon şirketi ENTEL için reklam kampanyaları yapılıyor.

Bazuka sakızı ambalajlarının olduğu panel görünüyor çünkü Fogwill, yanlarından birinde görünen kısa hikayelerin senaristiydi. Joe Bazooka ve arkadaşlarının başrol oynadığı. O sektörde, karanlık bir odada, Fogwill tarafından yürütülen farklı odak gruplarının görsel-işitsel kayıtları da bulunmaktadır. Ürünleri tasarlamak veya test etmek. Şair Fernando Noy, yazar hakkında konuşmak için oraya gitmek ister.

Serginin kendisi kalbimde tam bir çıngırak taşıyor.. Umarım insanlar bu büyük sanatçıyı yeniden keşfeder ve ölümsüzleştirir. Fogwill unutulmaz bir varlık, bir şekilde hayat şampanyasındaki o aşırı köpüğü özlüyorum” diyor. Ve onunla ilk tanıştığında La Paz barda Osvaldo Lamborghini ve Alberto Laiseca'nın yanı sıra diğer insanların yanındaki bir masada tanıştığını hatırlıyor. “Onun mükemmel bir varlık olduğunu hemen anladım” dedi.

'Çok iyi bir oyuncu olacak'

Noy başka bir anekdotu da anımsıyor: “Bir zamanlar bir kızla birlikte o zamanların ansiklopedisi olan Avenida Corrientes'e gelmiştim; Çok hoş bir kızla geldi ve bana 'Bak kızım' dedi. Ona baktım ve Yarı durugörü sahibi olduğum için ona şöyle dedim: 'Harika bir oyuncu olacak.' 20 yıl sonra onunla tekrar karşılaştığımda bana Vera'nın zaten kendini kanıtlamış bir oyuncu olduğunu hatırlattı.”

Dışarıdan, Vera Fogwill, şairin söyledikleri kendisine aktarıldığında gülüyor ve Clarín için hikayeyi daha da zenginleştiriyor: “On yaşındaydım, Fernando vardı, türbanlıydı ki o zamanlar şimdikinden çok daha nadirdi. Babam bana onun çok önemli bir medyum olduğunu söylemişti. VE Fernando bana şunları söyledi: 'Verooona, harika bir oyuncu olacaksın, harika bir geleceğin var.' Ve ona inandım. Gece yarısı tiyatro dünyasında dolaşmaya başladığımda Fernando'yu türbanlı şiirler okurken gördüm, onun bir sanatçı olduğunu keşfettim. 'Beni dolandırdılar!' diye düşündüm.

Zaten onun için 2010 yılında tarihçi Verónica Rossi'yi materyali kataloglaması için görevlendirdi.Fogwill nesnelerini kurtarma ve organize etme sürecinin tamamı uzun ve harekete geçiriciydi. “Babamın olayı tamamen kaostu ama bu kaosun içinde deşifre edilmesi gereken bir düzen vardı.” Belgeler, prosedürler, haklar, profesyonel ve kişisel fotoğraflar, haritasının çıkarılması gereken koca bir küme.

Yazarın Fogwill sergisindeki çocukları. Horacio González Kitap ve Dil Müzesi'ndeki punk çocuk. Fotoğraf: BNMM'nin izniyle.
Yazarın Fogwill sergisindeki çocukları. Horacio González Kitap ve Dil Müzesi'ndeki punk çocuk. Fotoğraf: BNMM'nin izniyle.

Yazar, film yapımcısı, oyuncu, senarist ve oyun yazarı Vera, babasının dairesinde ortaya çıkan birçok şey arasında şunlar olduğunu hatırlıyor: özel bir mezarlıkta iki arsanın mülkiyeti: biri onun için, diğeri onun için. “Ve babam bana bir şey satın alacak biri değildi” diyor gülerek.

Ayrıca, Arşiv dinamiktir çünkü sürekli yeni katkılar ortaya çıkmaktadır.. Hatta Fogwill'in gözaltına alındığı hapishanenin kütüphanesine, kendisinin bu isteği yaptığına dair bir kaydın bulunduğu bir sayfa da eklenmek üzere. EserlerSaint Augustine'den. Ve film yapımcısı Pablo Bossi sinemaya getirecek Pichiciegolar, Vera tahmin ediyor.

Fogwill. serseri çocukHoracio González Kitap ve Dil Müzesi'ne (Avenida Las Heras 2555) ücretsiz giriş ile Salı'dan Pazar'a kadar 14:00 – 19:00 saatleri arasında 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilir.