Constanza Oxenford, La Boca'da zamanın geçişine yaklaşmanın farklı yollarını anlatan fotoğraflarını sergiliyor

PiKe

Member
Görsel sanatlarda zamanın akışı defalarca konuşuldu ama her zaman yeni bir bakış açısı ortaya çıkabiliyor. durum bu Konstanz Oxford bu Salı kim göreve başladı Galeri Yavaşça dans et seninle, küratörlüğünde Florencia Battiti ve Fernando Farina. Sadece birkaç saat önce, teknoloji girişimcisi, sanat koleksiyoncusu ve arteba'nın eski başkanı olan kardeşi Alec Oxenford, Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni büyükelçisi olarak atandı.

Fotoğrafçı, son çalışmalarında Her fotoğraf farklı yaklaşımlar ve gelişmeler gerektirdiğinden hem tematik hem de ifadesel olarak zaman zaman farklılaşmaktadır. Büyük açılışa günler kala turneye çıktı Clarín Kültürü sergi.

Oxenford resim dersleri almaya başladı. Sosyoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam etmek üzere New York'ta kaldığı süre boyunca, Sosyoloji alanında yüksek lisans eğitimi almaya başladı. Parsons'ta fotoğrafçılık dersleri. “Her zaman bir noktada ikisini birleştireceğimi düşünüyorum. Çünkü Çoğu zaman fotoğraflarımı gören insanlar bana bunların tablo gibi olduğunu söylüyor.” diye sürdürüyor. Bu ifade, kendinizi sergiye kaptırmanız için bir tetikleyici görevi görüyor.

Dört adet orta boy fotoğraf, galeriye girer girmez ziyaretçinin dikkatini çekiyor. öyle mi bir dağın aynı kareleri Villa La Angostura'da kar yağışı. Oxenford, görüntüyü günün farklı saatlerinde yakalayarak, yağlıboya arka planlara benzeşen, yapaylığın sınırında tam renkler elde etti.

Constanza Oxenford sizinle Ungallery'de yavaş bir dans başlattı

Zamanın maddeleşme biçimi olarak doğa, tüm sergi boyunca değişmez bir şey. Oxenford itiraf etti Clarín Kültürü bu bir his veriyor damlalar için özel çekimyağmur suyu veya çiy ile kaplı örümcek ağlarının fotoğraflarının bolluğu da buradan kaynaklanmaktadır. “Zamanı durdurduğumdan değil ama düşündürüyor, sessizlik veriyor, huzur veriyor, makro lenslerle çekilmiş fotoğraflar. Bu örümcek ağları fotoğrafları duraklamanın, sessizliğin fotoğrafları.” yorumlar.

Anlarda jestlerin yakalanması yönünde aynı çizgide, yalnızca görülebilecekleri bir fotoğraf sergileniyor. bir çiftin birbirine dolanmış elleri. Fotoğrafçı, görüntünün arkasındaki hikayeyi ve bu kısa anlarda ona neler olduğunu anlatıyor. “Bu adamlar Peru'da denize bakıyorlardı. Aniden ellerin hareketini gördüm ve hızla çalıştım. Makineyi yaklaştıracak vaktim yok çünkü bu o anda gerçekleşen bir jest. Bunu yapmak için daha fazla aciliyet var” diye açıklıyor.

Eserlerinde yer alan karakterler (çoğunun ellerini veya vücutlarının herhangi bir kısmını zar zor görebildiğimiz) hayatta karşılaştığı yabancılardır. “Bunlar doğrudan bir çekimdir ve ben bunu basitçe çıkardım”diye yorum yapıyor.

Anı kaybetme korkusuyla örümcek ağlarının fotoğrafları neredeyse spontane bir şekilde çekilirken, stüdyoda başka bir grup fotoğraf çekiliyor. Balon şeklinde sönen kalp, Yanan mumlar ve içi karla kaplı cam küre, zamanı somutlaştırmak için resmettiği objelerden bazıları.

Ayrıca, Sahnenin dinamizm kattığı fotoğraflar var. Onlar olabilir Tezgahında otomatik olarak çalışan bir dokumacının elleri, Kalkış yapan bir uçaktan çekilen Río de la Plata ya da kumdaki her an kaybolabilecek ayak izleri.

Constanza Oxenford dinamizmin ortaya çıktığı görüntüler yaratıyor.
Constanza Oxenford dinamizmin ortaya çıktığı görüntüler yaratıyor.

Oxenford'un zamanla ilişkisi ilham kaynağının ötesine geçer. “Zamanın akışıyla çok iyi bir ilişkim vardı, ama aniden birisi ölüyor, ya da bir şeyler oluyor, ya da sahip olduğun enerjiye sahip değilsin ya da vücudun tam olarak eskisi gibi değil,” diye yorum yapıyor gitmeden özel hayatında derinlemesine

Constanza Oxenford, La Boca'da zamanın geçişine yaklaşmanın farklı yollarını anlatan fotoğraflarını sergiliyor.
Constanza Oxenford, La Boca'da zamanın geçişine yaklaşmanın farklı yollarını anlatan fotoğraflarını sergiliyor.

Sergiye eşlik ediliyor fotoğrafçının ortağı gibi davrandığı zamana yazdığı bir mektup. “Zaman benden onunla yaşamamı istiyor ve bunu yapabilir miyim bilmiyorum çünkü onun hoşlanmadığım bazı yönleri var. Ona şunu söylüyorum: 'Gerçek şu ki bunu düşünüyorum çünkü her zaman birlikte olduğun, değişime açık arkadaşlarından biri ona katlanamıyorum'' diye düşünüyor.

Oxenford yakın zamanda çalışmalarını ZonaDePhoto galerisinde sergileyen BA Photo'ya katıldı. Küratörlüğündeki eserlerini sergiledi Alberto Goldenstein ve Eduardo Stupía. Şimdi çalışmanızı gösterme sırası sizde Galeri dışı, La Boca'nın turizm merkezinin kenarında bir yıldır faaliyet gösteren bir alan. Müdürü Paola Iorio, inanç sıçraması yaptı ve geleneksel Arroyo Caddesi'nden ayrılarak bu eski denizcilik atölyesine yerleşti. Riachuelo'dan iki kare uzaklıkta bulunan mekan, deponun orijinal duvarlarını koruyor.

Sizinle yavaş dans etmek, 20 Aralık'a kadar Ministerio Brin 1335'te ziyaret edilebilir.